hanne frey husø


Jeg arbeider med håndlaget papir, animasjon og marionetter. Jeg har bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Oslo, Institutt for tekstil, i tillegg til studier fra Universitetet i Oslo innen informatikk og litteraturvitenskap, med hovedvekt på litteratur og teknologi samt bokhistorie. Jeg har arbeidet med temaer omkring arkiv, skriveteknologier og lagringsmedier i mer enn ti år og skaper installasjoner rundt fiktive arkiver. Disse undersøkelsene presenterer jeg gjennom separatutstillinger, foredrag, artikler og forestillinger.
Mitt hovedfagsprosjekt ved Kunsthøgskolen var "Insel Freyhaus' arkiv" - et iscenesatt arkiv på en fantomøy hvor marionettedukker og deres historier i form av enorme bøker av håndlaget papir, var arkivert. Nå arbeider jeg med å animere marionettenes fortellinger fra arkivet og andre narrative essays, som utspiller seg i omgivelser laget av håndlaget papir.

Ved siden av arkivet arbeider jeg med tegning og grafikk, ofte på håndlaget papir. Motivene kan være hentet fra den flytende øya Vlössen, andre fra arkivet og enkelte er hentet fra ulike andre fortellinger, som for eksempel min selvbiografiske ordboks øy: Husøy. Jeg trives best med å arbeide i et lite format med min 0,13 mm rørpenn under en lupelampe, med tynne koldnålstreker eller med den mer langsomme teknikken Mezzotint.