hanne frey husø

"Muys materiale" 2011

"Muys materiale" ble vist på Hå gamle prestegard høsten 2011. Animasjonsfilmer, kulisser, dukker og en hjemmesidefortelling ble vist i tre gallerirom. Foruten "Morfologi om morgenen" viste jeg også filmene "Men månen spilte ingen rolle", "Marionett i H-moll", "Occident" og "Bevegende oppfordring".

Det er spesialkomponert musikk til animasjonsfilmene med akustiske intrumenter, som tuba, trekkspill, ukulele, flügelhorn og gitar.

I det største utstillingsrommet, "Mellomløa", var marionettene fra det analoge arkivet "Insel Freyhaus' arkiv" stilt ut sammen med hjemmesidefortellingen "Muys fortelling", som ble vist på to lerreter. Bildene fra hjemmesidefortellingen var også stilt ut. Musikktemaet "Variasjoner i H-moll", med flügelhorn, trekkspill, cemballo og gitar, ga en helt spesiell stemning i dette rommet fra 1800-tallet.

I de andre utstillingsrommene viste jeg kulissene fra flere av animasjonsfilmene, samt animasjonstegninger fra "Morfologi om morgenen"

I midten av utstillingsrommet "Fjoset" viste jeg "Kaspers kulisse", en roterende installasjon med en mann sittende i lenke i en mystisk underverden under et bylandskap. Til kulissen ble musikktemaet "Kaspers karusell" spilt.

Skyggeteateret "Arken og Muy".