hanne frey husø

"Vannevar", Kunstnersenteret i Møre og Romsdal, Bjørnsonfestivalen 2012

Fra pressemeldingen:

"En reise inn i en fremmed verden befolket av underlige og fascinerende figurer.

Kunstneren har bygget opp et eget univers som vi får besøke gjennom hennes serie med animasjonsfilmer. Et særegent visuelt uttrykk akkompagneres av skjør, vakker musikk. I filmene introduseres vi for hovedpersonen Vannevar, og følger ham på en ferd over havet til en fremmed øy.

Det skrevne ord og historiefortelling danner et gjennomgående tema i filmene; Vannevar møter personer som alle skriver eller arkiverer historier. Publikum konfronteres med spørsmål knyttet til historienes rolle i våre liv. Vi bygger våre liv rundt historier. Noen velger vi selv, andre overføres mer eller mindre bevisst til oss. Vannevars ferd er med på å bevisstgjøre noen av disse strukturene."

Lørdag 1. september kl. 14 00 viste vi marionetteteateret «Vannevar og skoen» i galleriet. Da møtte vi Vannevar igjen - denne gang gjorde han opprør mot skoen. Jan Ragnar Torgner var dukkespiller, Jon Husø spite gitar, Laurits Heyerdahl Husø spilte tuba, og Hanne Frey Husø spilte vannpanne og storminstrument. Du kan se fotografier fra "Vannevar og skoen" her.

På utstillingen "Vannevar" viste jeg dukkefilm og 2D-animasjoner. Bygningen fra filmene snurret på en motor og andre kulisser ble stilt ut i full størrelse.

Gå til You Tube for å se en trailer av filmen "Vannevar".

"Arkens store bok" - del 2

En interaktiv bok på internett og i galleriet tok tematikken fra filmene videre, og publikum kunne ta aktivt del i historien ved å legge ut meldinger på Twitter med hashtagen freyhaus. Denne boken, "Arkens store bok", kan du lese mer om her.

Det er fremdeles mulig å twitre eller tegne tegninger til boka. For å gjøre dette går du hit.

"Arkens store bok" - del 1